Szerves magnézium a hatékony felszívódásért!
Kevés ember van tudatában annak, hogy mennyire fontos ez az ásványi anyag. A szervezet ugyanis nem képes előállítani!
Az oxigén, a víz és a fő tápanyagok (zsír, protein, szénhidrátok) után, a magnézium a talán egyik legfontosabb építőelem, amire a szervezetnek szüksége van.
A magnézium hatékony tulajdonságai:
- Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához.
- Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
- Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- Hozzájárul a normál izomműködéshez
- Szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
- Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Részt vesz a normál csontozat fenntartásában.
- Szerepet játszik a sejtosztódásban.
Por formában igen gazdaságos választás, ugyanis 250mg elemi magnézium van 2 csapott adagoló kanálnyi mennyiségben (napi adag, körülbelül 1660mg)
A magnéziumhiány és a táplálkozás
- fáradékonyság, lehangoltság,
- koncentráló képesség zavara, migrén,
- gyengeség, izomgörcsök,
- nyugtalanság, ingerlékenység,
- szívritmuszavarok, szapora szívverés,
- depresszió,
- szorongás.
Nagyon egyszerű lenne bőséges magnéziumhoz jutni, de számos olyan ételt fogyasztunk, ami elérhetetlenné teszi a szervezetünk számára az elfogyasztott ételek magnézium tartalmát.
A fő bűnösök az üdítőitalok, a koffeint tartalmazó italok (beleértve a kávét) és az alkohol. Az üdítőitalok fogyasztói jelentősen alacsonyabb magnézium ellátottsággal bírnak és az alkohol fogyasztás is azonos hatással van a testre. Ráadásul az alkohol akadályozza a D-vitamin felszívódását, ami szintén a magnézium beépülés ellen hat. A cukor hatásra pedig a veséken át ürít több magnéziumot a szervezetünk így még az egyébként jelentős magnézium tartalmú ételek is a végén magnézium hiányhoz vezetnek. Ha fentiek közül egyik-másik rendszeresen szerepel az étrendedben, akkor elképzelhető hogy nem megfelelő a magnéziumszinted.
További ásványi anyagok itt…
Értékelések
Még nincsenek értékelések.