A K2 vitaminnal tegyen minden nap csontjaid egészségéért! Most gazdaságos kiszerelésben!
K-vitamin a szervezetben végbemenő élettani folyamatokhoz szükséges nélkülözhetetlen tápanyagok közé tartozik.
Különbözik a K-1 vitamintól
Csakúgy mint a B-vitaminok esetében, a K-vitamin is egy családot jelent. Számos egymástól teljesen eltérő molekulát, teljesen eltérő élettani hatással nevezünk K-vitaminnak.
Az K1-vitamin vagy fillokinon csak növényi, jellemzően sötét, zöld és leveles növényekben fordul elő és a véralvadásban játszik fontos szerepet. Ezzel ellentétben a K2-vitamin vagy menakinonok több különböző vegyületet jelentenek, amik közül eddig egy tucatot azonosítottak és neveztek el.
Korábban az orvosi tankönyvek szerzői úgy tudták, hogy teljesen mindegy melyik formához jut hozzá egy ember, mert a szervezet képes az egyik formát a másikba és vissza alakítani, ha szükséges. Valójában ez a kijelentés nem pontos. A bélflóra baktériumai képesek a K1-vitamint K2-vé alakítani, főleg ha ez egy egészséges tehén vagy kecske bélflórája. Egy egér már kevésbé képes erre, az emberi bélflóra pedig igen szegényesen.
Hiányos táplálkozás és K2 vitamin hiány, mert:
- Sokan még mindig kerülik a tojás fogyasztást, ami a legjobb MK4 típusú K2-vitamin forrás.
- Sokan kerülik a zsíros ételeket, mert félnek az érelmeszesedéstől.
- A pizzánkon nem érlelt sajtot kapunk hanem értéktelen „sajtkészítményt”, ami nem tartalmaz egyáltalán MK7-et.
- Nem eszünk erjesztett szójaterméket, mert nem része a nyugati étrendnek, pedig ez a leggazdagabb MK7 forrás.
- Nem eszünk legeltetett állat húsát illetve tejét, mert kétszer-háromszor drágább, mint a nagyüzemi tenyésztett állati termékek.
- Viszont elterjedtek az antibiotikumok, amik végleg leállítják a bélflóra amúgy is szegényes képességét a K2-vitamin előállítására.
A Vitaking K2 vitamin 90µg VITAMK7® vitamint tartalmaz. A VITAMK7 ® szabadalmaztatott, természetes fermentációs folyamattal készült all-transz K2-vitamin.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.