Nem csak a vámpírok ellen 🙂
A fokhagymaolaj, több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot – vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz, amik nagyon jó hatással vannak az egészségre
A fokhgymát elfogyasztva az allicin hatására megnő a vérben az antioxidánsok mennyisége, melyek képesek szembeszállni a szabad gyökök károsító hatásával. Ennek köszönhetően szervezetünk a öregedési folyamata lelassul.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét, ugyanakkor megnöveli a jótékony hatású HDL-ek, az ún. jó koleszterin koncentrációját.
Továbbá hatékony megfázás és köhögés esetén, erősíti az immunrendszer működését!
- Értisztító hatású, rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés és erősíti a szív- és érrendszerünket
- Vérnyomáscsökkentő
- Vérhígító hatása révén segíthet megelőzni a vérrögképződést és a trombózist
- Hozzásegít a fertőzések leküzdéséhez, antibiotikus hatású
- Kitűnő emésztést javító szer, jó hatással van a belekre
Egy kis történelem
Ezt a gyógynövényt már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy fokhagymagerezdet amulettként.
Ez a növény a “gyógynövények” kategóriájába sorolódott. Az ókori népek is használták és fennmaradt több olyan írás ami a hatását is megemlítette. Rövidesen az egész világon elterjedt és számos konyha nélkülözhetetlen fűszere lett évszázadokon.
Egy gerezd fokhagyma soha nem ronthatja el egy étel ízét és nem mellesleg egészséges is. 🙂
Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja ezt a gyógynövényt. Vannak, akik azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.