Legmagasabb csipkebogyóval tartalommal!
A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.
Stresszes állapotban gyorsabban használódik, így érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő pótlására.
Ez a C-vitamin termék az átlagnál több csipkebogyót tartalmaz, tablettánként 30 mg található benne ebből az értékes tápanyagból. Remek összeállítás, kiváló ár/érték arány.
A csipkebogyó hasznos tulajdonságai:
- a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.
- Antioxidáns flavonoidjai lassíthatják az öregedési folyamatokat, a 2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri és daganatos megbetegedések elleni védelemben játszanak közre.
- Csökkentheti a magas vérnyomást, javíthatja a szív véráramát.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:
-
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
-
Látható, hogy a C-vitamin, nem csak az immunrendszer működését segíti. Hatása ennél sokkal összetettebb, komplexebb. A téli időszakban semmiképp nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztás. De látható, hogy nyáron is érdemes figyelni a pótlására.
Mi a különbség a C-vitamin és az Aszkorbinsav között?!
Semmi!
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves anyagot.
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Ez egy konkrét szerkezetű molekula, ha gyümölcsből vonják ki, ha zöldségből vonják ki, ha laboratóriumban állítják el, akkor is ugyanazt a vegyületet kapjuk.
Szent-Györgyi azt mondta, hogy az aszkorbinsavat kilós kiszerelésben kellene árulni a boltok polcain. Ám azóta is megy a vita azon, hogy mennyi is az ajánlott napi szükséglet C-vitaminból. 80 mg? Vagy 500 mg, esetleg 1000 mg? Csak egy egyszerű példa. Ha egy 1 kg-os tengerimalacnak, a napi elfogyasztott zöldségeken és gyümölcsökön túl 30mg C-vitamin kiegészítésre van szüksége, akkor könnyen kiszámolható, hogy mennyi a C-vitamin igénye egy 60kg-os embernek. Nem?
Értékelések
Még nincsenek értékelések.