Most akciós

Vélemények

Új termékek

Új B-1 vitamin 100mg (60) Nagyobb mutatása

B-1 vitamin 100mg (60 kapsz) - Vitaking

Új

A B-1 vitamint "szellemi vitamin"-ként ismert. Tanulás és fokozott szellemi terhelés esetén ajánlott a fogyasztani. A tiamin (B1-vitaminnak is nevezik) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

Több erről

Ennek a terméknek a megvásárlásával 422 hűségpont. A kosárad összesen 422 hűségpont tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 42 Ft‎.


1 690 Ft‎ ÁFA-val

28 Ft‎ per kapszula

 • B-1 vitamin 100mg (60 db)

  A B-1 vitamin, más néven tiamin, vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B-1 vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

  B-vitaminok

  A B-vitamin — amelynek minimum kilenc fajtája létezik — nagyon sok irányból hat az egészségre. A B-vitaminok közül néhány, mint a B1, a B2 és a B3 központi jelentőséggel bír például abban a folyamatban, amiben a táplálék energiává alakul át a szervezetben.

  A B-1 vitamin folyamatos pótlása esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.

  B-1 vitamin hatásai:

  • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • A B-1 vitamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.

  Egy kis történelem:

  Kazimierz Funk lengyel biokémikus volt a vitamin koncepciójának első kidolgozója. 1904-ben a berni egyetemen doktorált szerves kémiából. A diploma megszerzése után először a párizsi Pasteur Intézetben dolgozott, majd a londoni Lister Intézetben (1910) végzett laboratóriumi kísérleteket.

  Kutatásait a barna rizsben található, addig ismeretlen anyag elkülönítésének szentelte. 1912-ben sikerült előállítania rizskorpából ezt az anyagot, és mivel az anyag egy aminó-csoportot tartalmazott, elnevezte vita amine-nak (vitamin), a vita (élet) és amine (nitrogéntartalmú vegyület) szavakból illesztve össze a nevet. (A szóvégi “e” betűt később elhagyták, amikor felfedezték a kutatók, hogy a vitaminok nem szükségszerűen csak nitrogéntartalmú aminók lehetnek.) Az évekkel később kialakult elnevezési rendszerben ez a vitamin lett a B-1 vtamin (Thiamin).

  B-vitaminok együtt jobban működnek. Így ha b-1 vitamin szeretne, fogyasszon mellé a többi B-vitaminból is.

 • Mennyiség 60
  Forma Kapszula
  Méret 100mg
  Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
  OGYÉI szám 18022/2016
  Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula

Accessories

A termék vásárlói ezt is megvették:

The following statistics are only displayed on your client account