Most akciós

Vélemények

Új termékek

Új B-12 vitamin 500µg (100) Nagyobb mutatása

B-12 vitamin 500µg (100) - Swanson

Új

A B-12 vízben oldódó vitamin, naponta pótolni kell élelmiszer vagy táplálékkiegészítő formájában. Hozzájárul az idegrendszer és a pszichológiai funkciók normál működéséhez. Hiányát elősegítő tényező a dohányzás,  és az alkohol fogyasztás is. A B-12 vitamin a hatását akkor fejti ki a legjobban, ha C-vitaminnal, B-1 vitaminnal, B2 vitaminnal, és magnéziummal együtt szedjük.

Több erről

Ennek a terméknek a megvásárlásával 525 hűségpont. A kosárad összesen 525 hűségpont tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 53 Ft‎.


2 100 Ft‎ ÁFA-val

20 Ft‎ per kapszula

 • A B-12 vitamin vízben oldódik, naponta pótolni kell élelmiszer vagy táplálékkiegészítő formájában.  Ez a vitamin a hatását akkor fejti ki a legjobban, ha C-vitaminnal, tiaminnal (b1 vitamin), riboflavinnal (B2 vitamin), valamint magnéziummal együtt szedjük.

  A b-12 vitamin létfontosságú folyamatokban vesz részt:

  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
  • Hozzájárul a normál homocisztein-anyag­cseréhez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Hozzájárul a normál vörösvérsejt-képző­déshez.
  • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Szerepet játszik a sejtosztódásban

  Tehát, a B-12 egy olyan tápanyag, ami hozzájárul a vörösvérsejtek képződéséhez, amik aztán oxigént szállítanak a testben. A szervezetünk felhasználja az energiatermeléshez is. Abban az esetben, ha a vörösvérsejtek nem működnek megfelelően, vérszegénység alakulhat ki. Ha valami minden ok néklül fáradtnak érzi magát, annak ez lehet az egyik oka.  Mondjuk reggel hétkor felkel, de kilencor már megint tudna aludni. Tapasztalatok szerint is energikusabb lesz  az meber, ha megfelelő mennyiségű B-12 segíti a szervezet normál működését.

  A Swanson termék kapszulánként 500µg B12-vitamint tartalmaz.

  Igen izgalmas dolgot alkotott a természet a B12 vitamin esetében. Már az is csoda, hogy pont egy kobalt atom köré épülő, rendkívül összetett molekula váljon ilyen fontossá számos élettani funkció számára (lásd fenn), de az elképesztő ereje is lenyűgöző.

  A B-12-ről bővebben

  Ezt a vitamint az állati eredetű fehérjék tartalmazzák. Az állati eredetű fehérjéknél, leginkább a tojásban, a májban és a tejben található meg. Növények és gombák nem jelentenek forrást, ezen oknál fogva a vegetáriánusoknak érdemes különös figyelmet fordítani a pótlásra. Az ember szervezete nem, vagy csak igen csekély mértékben képes előállítani. Például a vastagbélben élő baktériumok (amennyiben minden rendben van a bélflóránkkal) is termelnek B12-vitamint, de ez jelentéktelen mennyiségű, és a vastagbélből már nem szívódik fel tápanyag ezért azt már nem tudjuk hasznosítani.

 • Mennyiség 100
  Forma Kapszula
  Méret 500µg
  Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
  OGYÉI szám 17068/2015
  Napi ajánlott mennyiség Napi 1 kapszula étkezés közben vagy után

Accessories

No statistic to show