Most akciós

Vélemények

Új termékek

 • Ásványi anyag, amire mindenkinek szüksége van
  Írta
     megtekintés (515)
     0Hozzászólás

  Ásványi anyag, amire mindenkinek szüksége van

  Tudósaink a legfontosabb ásványi anyagnak nevezik. A modern társadalom 80%-a hiányt szenved belőle. Több, mint 300 ismert anyagcsere folyamatban vesz részt. Az egészségügyi szakemberek, orvosok ennek ellenére alábecsülik a fontosságát.

  Ez a magnézium!

  Napjainkban rengeteg figyelmet fordítanak a jobbnál jobb vitaminok és a hatékonyabbnál is hatékonyabb antioxidánsok kifejlesztésére, de máig teljesen figyelmen kívül hagyva ezt az alapvető tényt: ásványi anyagok nélkül nem tudunk létezni. Mondhatnánk, az ásványi anyagok nélkülözhetetlenebbek, mint a vitaminok.

  Magnézium nélkül nincs D-vitamin?

  Érdekes összefüggés, hogy a szervezetünk például képes napfény hatására d-vitamint előállítani, de csak akkor, ha elegendő magnézium van a sejtekben. Magnézium hiányában megszűnik a d-vitamin előállítása. Az étrendünk magnézium tartalma szinte jelentéktelen részben annak köszönhetően, hogy a termőtalaj nagyon szegény magnéziumban részben azért, mert az élelmiszerek feldolgozása sem kíméli ezt az összetevőt. Nem is beszélve arról, hogy a magas magnézium tartalmú ételeket nem fogyasztjuk számottevő mennyiségben. (Tök, tökmag, brazildió, mandula, sprilulina alga, kesudió, zabkorpa, spenót...)

  Mikor kezdjem el a szedését?

  Ha nem teljesen egészséges, ha már kialakult valami krónikus betegsége vagy ha már volt valamilyen szív- és érrendszeri problémája, tüdő- és hörgő-problémája, izomfájdalmai, izomgörcsei, nem ritkák az alvászavarok, idegesség, magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás vagy krónikus fáradtság, akkor nagyon hasznos lenne elkezdenie komolyan pótolni a magnéziumot. A magnézium sikeresen segíthet, az ilyen vagy hasonló problémáknál is. Ha bármelyik említett tünet nem enyhül a megnövekedett magnézium pótlásra, akkor sem kell tartani túladagolástól. Az a tény, hogy a magnézium részt vesz számos anyagcsere-folyamatban, világossá teszi, hogy nem árt, ha több van jelen az étrendben mint a javasolt minimum.

  Milyen magnézium formát válasszon?

  Ha Önnek nincs diagnosztizált kalcium hiánya, akkor jobb, ha nem együtt pótolja a kalciumot és a magnéziumot, hanem külön csak magnéziumot fogyaszt. A kalciumot túl sokat és feleslegesen fogyasztják a mi kultúránkban. A felesleges kalcium nem tud felszívódni a csontokba így megkeményítheti az artériákat. 

  A magnézium segít a csontoknak a kalcium feldolgozásában és a K2-vitamin segíti a kalciumot a véráramból a csontokhoz.

  A magnézium-citrát a magnézium és a citromsav kombinációjából keletkezik. Jól felszívódik és tovább marad a szervezetben, mint bármely más magnézium forma. Nyugtató hatású, ellazítja az izmokat. Sokan azért szednek lefekvés előtt ilyet, hogy jobban tudjanak aludni.

  Mennyi magnézium?

  100mg magnézium-citrát kiegészítve 1000-2000NE D-vitaminnal és 90 mikrogramm K2 vitaminnal elég jó kombináció.

  Amennyiben régóta fennálló súlyos magnéziumhiánnyal diagnosztizálja egy orvos, vagy az étrendje szegény magnéziumban, ebből szedhet naponta háromszor egy-két hónapon át. Ez után napi egy adag a vacsorával beszedve kitűnően kiegészíti a hétköznapi magyaros étrendet.

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (nem jelenik meg)
   Weboldal: (Teljes URL: http://)
* Hozzászólás: