Aszkorbinsav por 150g View larger

Aszkorbinsav por 150g

Új

A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában ezzel lehet pótolni. Dobozonként 150gr aszkorbinsavat tartalmaz. Igazán gazdaságos kiszerelés. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle. 1/2 mokkáskanál kb. 1000mg C-vitaminnak felel meg, így érdemes számolni az adagolásnál.

Több erről

1 440 Ft‎ áfával

10 Ft‎ per g

  • Aszkorbinsav por - 150 g

    A Vitaking Aszkorbinsav por terméke por formában tartalmazza a C-vitamint (aszkorbinsav). Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.

    Az aszkorbinsav por (C-vitamin) vízben oldódik, és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása.

    Az aszkorbinsav (ascorbin acid) egy nagyon jól felszívódó por alapú C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.

    A C-vitamin hozzájárul:

    • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
    • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
    • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
    • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
    • Az immunrendszer normál működéséhez
    • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
    • fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
    • Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
    • Fokozza a vas felszívódását.
    • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
      • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
      • A normál csontozat fenntartásához.
      • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
      • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához.
      • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.
      • A fogak normál állapotának fenntartásához.

    Egy kis történelem - és a név eredete

    Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.

    Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.

    Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

    C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

    Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha  a zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

  • Mennyiség150g
    FigyelmeztetésA felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
    OGYÉI szám10528/2012
    Napi ajánlott mennyiség1/2 mokkáskanál (kb. 1000mg)

Accessories

No statistic to show