Egészség Patikád ingyen házhoz szállítjuk!
15.000 Ft felett
  • Nincsenek termékek a kosárban.
Keresési eredmények:

Egészséges haj és bőr, Étrend-kiegészítők

A halolaj jót tesz a bőrnek?

A halolaj jót tesz a bőrnek?

Mi is a halolaj?

A halolaj omega-3-ban gazdag halakból származik, például makrélából és heringből. Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy előnyös lehet bizonyos bőrbetegségekben szenvedők számára, bár ezzel nem minden kutató ért egyet.

Az Omega-3 egy többszörösen telítetlen zsírsav, amely egy olyan tápanyag, amit a szervezet nem tud előállítani.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a halolaj bőrre gyakorolt hatását, beleértve annak lehetséges előnyeit, a kutatás eredményeit, és azt, hogy mely bőrbetegségeken segíthet. Azt is megbeszéljük, hogyan használjunk halolajat a maximális haszon elérése érdekében. (tovább…)

Egészség tippek

A krónikus gyulladás étrend-kiegészítőkkel visszafordítható!

A krónikus gyulladás étrend-kiegészítőkkel visszafordítható!

A gyulladás normális, rövid távú immunválasz traumára, betegségre és stresszre.

A hosszú távú gyulladást azonban a helytelen étrend és az olyan életmódbeli szokások okozhatják, mint például a nem megfelelő alvás, a dohányzás és a fizikai aktivitás hiánya. Ez a krónikus gyulladás növelheti az egészségügyi problémák, például a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A gyulladáscsökkentő ételek, a testmozgás, a megfelelő alvás és a stresszkezelés segíthet a krónikus gyulladás visszafordításában. Nem utolsó sorban pedig az étrend-kiegészítőkből származó további támogatás is hasznos lehet. (tovább…)

Egészség tippek, Ízület és izom

Mennyi fehérjére van szükség az izomépítéshez?

Fehérje: Mennyire van szüksége a szervezetnek az izomépítéshez?

Bár az erősítő edzés fontos az izomépítéshez, a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása szintén elengedhetetlen. Folyamatos kutatások és viták folytak arról, hogy mennyi fehérje szükséges az izomnövekedés optimalizálásához. Ebben a cikkben a jelenlegi kutatásokat tárgyaljuk, amelyek a fehérjék izomnövekedésben betöltött szerepét értékelik, és azt, hogy egy személynek mennyi fehérjét kell naponta fogyasztania. (tovább…)

Egészség tippek

Az Omega-3 zsírsavak serkenthetik a középkorúak agyát

Az Omega-3 zsírsavak serkenthetik a középkorúak agyát

Újabb tanulmány készült az Omega-3 zsírsavak előnyeiről

Az Omega-3 zsírsavak számos előnnyel rendelkeznek és fontos szerepet játszanak a szív egészségének megőrzésében és a kognitív működésben is.

Egy új tanulmány kimutatta, hogy összefüggés lehet az omega-3 fogyasztása és a középkorú emberek agyműködésének fokozódása között. (tovább…)

Egyéb kategória

Multivitaminokkal a kognitív hanyatlás ellen?

Kognitív funkciók javítása multivitaminokkal?

A napi multivitamin lelassíthatja a kognitív funkciók romlását az idősebb felnőtteknél, a tanulmány szerint.

– Gyakori az életkorral összefüggő bizonyos fokú kognitív hanyatlás, de az idősebb felnőtteknél is fennáll a kognitív rendellenességek, például az Alzheimer-kór és a demencia egyéb formáinak kialakulásának kockázata.

– Folyamatban van egy kutatás a kognitív egészséget befolyásoló tényezőkről, és arról, hogy mi segíthet megelőzni vagy lassítani a kognitív hanyatlást. (tovább…)

Betegségek, Egészség tippek, Vitaminok

A D-vitamin javíthatja a szív- és érrendszer egészségét

Szív- és érrendszer: A D-vitamin javíthatja a szív egészségét!

A szív- és érrendszer egészsége javítható D-vitaminnal?

Egy új, nanoszenzorokkal végzett tanulmány során a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a D-vitamin nemcsak a csontokat erősíti, hanem a szív- és érrendszer egészségét is javíthatja.

A D3-vitamin természetes módon szintetizálódik a bőrben azáltal, hogy a napfényből érkező UVB-sugarakat átalakítja. Bizonyos élelmiszerekben szintén megtalálható és étrend-kiegészítő formájában is elérhető. (tovább…)

Egészség tippek, Vitaminok

Mit érdemes tudnod a bioflavonoidokról?

Bioflavonoidok: Mit érdemes tudnod róluk? Cikkünkből kiderül!

Mik azok a bioflavonoidok?

A bioflavonoidok, más néven flavonoidok, olyan növényi alapú vegyületek, amelyek jótékony hatással lehetnek az emberi egészségre.

A bioflavonoidoknak megközelítőleg 6000 különböző fajtája ismert. Megtalálhatók a citrusfélék héjában, a tealevélben, a borban és sokféle termékben. Hozzájárulnak a gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények és gyógynövények színéhez is. (tovább…)

Egészség tippek

Őszi szorongás: Miért érezheted magad stresszesebbnek ebben a szezonban?

Őszi szorongás: Miért érezheted magad stresszesebbnek ebben a szezonban?

Miért alakul ki az őszi szorongás?

Ahogy közeleg a strandidő, a napsütés és a hosszabb nappalok időszakának a vége, és beköszönt az ősz, néhányan szorongást és stresszt érezhetnek. „Az őszi szorongás azt jelenti, hogy az emberek szorongással és rossz hangulattal küzdenek az őszi hónapokban” – mondta Dr. Clare Morrison, a MedExpress orvosi tanácsadója. (tovább…)

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner