Ásványianyag

Egyes ásványianyagból, mint például a kalcium, foszfor, magnézium vagy nők esetében a vas naponta sok kell az egészség fenntartáshoz. De vanna olyanok, amiket nyomelemek néven ismerünk és bár nagyon kevés kell naponta, de hiányuk éppen úgy betegséget okz. Ilyenek a szelén vagy a jód, hogy csak a két legismertebbet említsük.

Ásványianyag 27 termék a kategóriában.

Szűkebb kategóriák

 • Vaskészítmények

  A vashiányos anémia (vérszegénység) a menstruáló nők körében annyira elterjedt, hogy minden tíz nőből kilenc ezzel él együtt és nem is tudja mennyire jobb állapotban lehetne, ha elegendő és jó minőségű (jól felszívódó) vas lenne az étrendjében.

 • Nyomelemek

  Az élő szervezetekben kis mennyiségben előforduló kémiai elemek, amelyek az élőlények normál életműködéséhez és szaporodásához szükségesek. Iylenek például: réz, cink, vas, mangán, jód, kobalt.

  Miért van szükség egyáltalán nyomelem kiegészítésre?

  Ez a leggyengébb láncszem elmélete. Lehet bármilyen erős egy lánc, ott fog elszakadni, ahol van egy gyenge szem. A táplálkozásra ez úgy vonatkozik, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya a szervezetben gondot okozhat, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen tápanyag teljes hiánya éppen úgy megállítja a testet, mintha a felét sem ennénk meg.

  Próbáljuk csak meg kivenni bármelyik vitamint, ásványi-anyagot vagy nyomelemet az étrendünkből. Előbb vagy utóbb valami leáll. Lehet, hogy csak egy hormon, de lehet, hogy az immunrendszerünk és valami komolyabb gondot okoz.

oldalanként
Látható: 1 - 8 Összes: 27