Most akciós

Új termékek

New Q10 koenzim 100mg - Vitaking View larger

Q10 koenzim 100mg - Vitaking

Új

A Q-10 koenzim egy időskori csodaszer. A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében. Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. 25-30 éves kor felett érdemes pótolni!

Több erről

2 430 Ft‎ áfával

81 Ft‎ per kapszula

 • Egy csoda enzim

  A Q10 koenzim (más néven CoQ10, Q10, Vitamin-Q10, ubiquinone) egy olyan anyag, amit minden élő szervezet előállít kisebb-nagyobb mennyiségben. A koenzim egy enzim működéséhez szükséges. A nevében a Q és a 10 a kémiai összetételére utal.

  Körülbelül 60 évvel ezelőtt  a Wisconsin Egyetem kutatói egy marhaszív vizsgálata közben felfedeztek valami újat. Megvizsgálták ezt az anyagot és úgy találták, hogy ez egy kinon – egy csillogóan színes szerves anyag, ami minden oxigént lélegző élő növényi és állati sejtben ott van.

  Egy kis névmagyarázat

  A kinon elnevezés színes csillogó vegyületeket jelent amik minden oxigént lélegző sejtben megtalálhatók. Az ubikinon elnevezés az ubi- “mindenhol” előtagból és a kinonból tevődik össze. Az ubikinon egy koenzim. A koenzim egy olyan vegyület ami egy enzimhez csatlakozik egyik végével. Az enzim pedig egy aminosavakból álló lánc, ami úgy vesz részt egy kémiai reakcióban, hogy maga nem alakul át vagy változik meg közben. Egy koenzim kiegészíti az enzimet – nélküle a reakció nem jönne létre.

  A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében.

  Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az, ami legjobban függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni, amennyiben az öregedéssel járó csökkenés megjelenik.

  Q10 koenzim pótlása

  25-30 éves kor felett javasolt naponta pótolni.

  Akkor a legjobb a hasznosulása, ha némi zsiradékot is tartalmaz az étrend amivel együtt fogyasztja valaki.

  Gélkapszulánként 100 mg hatóanyagot tartalmaz.

  Idősebb korban ajánljuk a fogyasztását, illetve manapság egyre népszerűbb a fiatalabb sportolók körében.

 • Mennyiség 30
  Forma Kapszula
  Méret 100mg
  Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
  OGYÉI szám 17880/2016
  Napi ajánlott mennyiség 1 gélkapszula étkezés közben

Accessories

No statistic to show