Most akciós

Új termékek

New Brokkoli csíra kivonat View larger

Brokkoli csíra kivonat

Új

A közelmúltban a brokkoli illetve a benne található hatóanyag, a szulforafán több vizsgálat középpontjába került.A szulforafán (Sulforaphane glukozinolátok) javítja az antioxidáns aktivitást és segít a szabadgyökök megszüntetésében.

Több erről

2 490 Ft‎ áfával

41 Ft‎ per kapszula

 • Brokkoli kivonat - szulforafán

  A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősíti a csontozatot. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne.  De a brokkoli kivonat igazi értékes vegyülete a szulforafán.

  A közelmúltban a brokkoli illetve a benne található hatóanyag több vizsgálat középpontjába került.

  A brokkoli egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.

  A brokkoliban nincs is szulforafán

  A brokkoli csírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is. Van egy harmadik lehetőség is azoknak, akiknek valamilyen okból kifolyólag kifejezetten erre a hatóanyagra van szükségük, de az emésztőrendszerünk nincs túl jó állapotban.

  Ma már kapható hidrolizált formában szulforafán kapszulában, aminek hatása nem függ a bélrendszer állapotától.

  Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a brokkoli kivonat kapszulákat, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben  valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért.

  Tehát brokkolit fogyasztani igen egészséges, de  sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike.  Ha nem szereti, szerezze be kapszulázva!

  Swanson Brokkoli kivonat 100%-ban természetes brokkoli kivonatot (szulforafán) tartalmaz.

  Szulforafán (BroccoPhanne®-ből)

  (20:1 koncentrált brokkoli csíra 0,4% szulforafánra sztenderdizálva)

  400 µg

 • Mennyiség 60
  Forma Kapszula
  Méret 400 mcg
  Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
  OGYÉI szám 20395/2018
  Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula étkezés közben
  Tudnivalók Ne szedje a terméket, ha ön terhes, vagy szoptat! Konzultáljon orvosával, ha vényköteles gyógyszert szed, vagy bármilyen betegsége van

Accessories

No statistic to show